proteccions lluernaris

Instal·lació i reparació de cobertes i lluernes

Norantagraus, empresa d’instal·lació, subministrament i reparació de cobertes i lluernaris per a qualsevol espai.

En Norantagraus oferim el servei d’instal·lació i reparació de cobertes i lluernaris de diferents materials. Sabem la importància que té per als nostres clients a protegir la seva casa i empresa de les inclemències del temps.

Així mateix, també tenim en compte la importància de poder reduir els costos elèctrics de tota empresa o llar. Gràcies a la instal·lació de lluernes que ajuden a aprofitar la llum natural per il·luminar els diferents espais de les estades, podrà reduir els costos de si consum notablement.

Servei d’instal·lació i reparació de cobertes

Les cobertes són elements constructius que protegeixen els edificis a la part superior i, per extensió, a l’estructura que sustenta està coberta.

Tipus de cobertes

Principalment, hi ha dos tipus de coberta i, l’únic punt diferenciador entre elles, és la inclinació respecte al pla del sòl.

 • Coberta inclinada: utilitzada més en climes principalment plujosos, ja que permeten evacuar l’aigua per simple gravetat. Les cobertes inclinades es perllonguen més enllà del pla de la façana formant un ràfec perquè així es protegeixen millor les façanes. Per descriure la forma de les cobertes inclinades es sol fer referència al nombre de vessants, als quals també se’ls anomena “aigües”. Així, es parla de cobertes a una aigua, cobertes a dues aigües etcètera.
 • Coberta plana: s’utilitzaven més en climes més secs, on el problema de la pluja és puntual i les cobertes en forma de terrassa estan habilitades fins i tot per dormir. A l’haver evolucionat en el sector, sobretot a nivell d’impermeabilització, aquest tipus de coberta s’ha estès també a climes plujosos.

 

Utilitat de les cobertes

Són necessàries per protegir els edificis dels fenòmens meteorològics. Amb les cobertes es pretén evitar que es mulli el mateix edifici i l’interior. 

La instal·lació de cobertes correctament i amb les condicions necessàries permet també evitar que entri o surti el fred o calor i protegir l’estada o edifici d’intrusions. A Norantagraus, portem més de 20 anys instal·lant cobertes per a diferents edificis que avalen la nostra feina.

 

 

Lluernes o claraboies

Les lluernes o claraboies són finestres o obertures situats al sostre o part superior d’una paret utilitzada per a proporcionar llum a una habitació.

Si es col·loca una lluerna en una teulada permet obtenir una il·luminació molt superior a la d’una finestra. Generalment les lluernes no són molt grans, però ofereixen una capacitat molt més gran per il·luminar que una finestra convencional.

A més, a més, les claraboies també es poden utilitzar per ventilar un edifici i generalment està tancada amb vidrieres.

Característiques generals de les claraboies:

 • Van acoblats a un marc, generalment metàl·lic.
 • Per elaborar els mateixos s’utilitzen materials transparents o semitransparents ja que es busca en tot moment potenciar el pas de la llum.
 • Sempre van col·locats al sostre o cobertes.

Tipus de lluernes

Els lluernaris els podem categoritzar per:

Tipus de material amb el qual estan fabricats:

 • De vidre
 • De PVC
 • De Policarbonat

Projecció de la llum:

 • Llum directa: la llum entra a l’edifici a través de la claraboia com directament, sense que hi hagi cap obstacle al mig i així es concentra en una àrea concreta.
 • Llum difusa: la llum passa a través de la lluerna, il·luminant de manera més uniforme l’estada. Es busca obtenir aquest tipus de llum en casos en què es necessiti il·luminar una zona molt gran.
 

Usos principals de les lluernes:

 • Actualment són molt utilitzades les cobertes amb lluernes de policarbonat, que es comporten com un aïllant, lleuger i resistent als impactes.
 • Addicionalment, també és important destacar que proporcionen una molt bona qualitat lluminosa a les habitacions.